DISTRIBUIȚI
afp

Poliţia franceză a arestat peste 100 de persoane după ce mai multe bande de tineri mascaţi au luat cu asalt suburbiile Parisului şi centrul oraşului Lyon în noaptea de Halloween, au informat autorităţile joi, după ce au apărut mesaje pe reţelele sociale care cereau o „curăţare”, scrie Reuters, potrivit news.ro.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva a sute de tineri care au mărşăluit prin centrul Lyonului, hărţuind poliţiştii şi trecătorii, distrugând geamurile magazinelor şi dând foc la coşurile de gunoi.


Citește și : Petro Poroşenko: Sancţiunile Rusiei sunt ca ‘un premiu’ pentru ucraineni

În zona Seine-Saint-Denis a Parisului, un magazin de sport a fost jefuit iar tinerii care jefuiau un magazin alimentar au atacat poliţia cu acid, conform poliţiei.

Autorităţile au informat că haosul a fost încurajat de mesajele de pe reţelele sociale, inspirate aparent de filmul horror „The Purge”, despre o societate distopică în care crimele sunt permise pentru o zi.

„Haloween trebuie să rămână o sărbătoare, „purge-ul” nu este o glumă, curăţarea este o ameninţare”, a ministrul de Interne Cristophe Castaner.

Citește și : Brexit: Michel Barnier dezminte că UE şi Marea Britanie ar fi ajuns la un acord privind serviciile financiare

Un tânăr care a scris un mesaj pe Snapchat prin care cere o curăţare împotriva forţelor de ordine a fost arestat săptămâna aceasta. A fost eliberat marţi şi va fi judecat pe 28 noiembrie.

Castaner a informat că 15.000 de poliţişti au fost trimişi în toată Franţa miercuri noapte şi că anul trecut violenţa a fost mai puţin severă.