DISTRIBUIȚI
The Economist

Administraţia Emmanuel Macron a anunţat, miercuri, că va opri subvenţiile generale acordate companiilor în scopul relansării economice post-pandemie, urmând să fie continuate doar măsurile de susţinere în sectoarele economice afectate, informează mediafax.

„În timpul crizei sanitare, nu am contabilizat banii publici deoarece a fost responsabil să procedăm în acest fel”, a declarat Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanţe, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Mişcării Companiilor din Franţa (MEDEF).


Citește și : Kamala Harris îndeamnă Vietnamul să se opună ‘intimidărilor’ chineze

„Dar acum, în contextul în care economia franceză a fost repornită şi avem perspective de creştere de 6%, programul fondurilor generale de stimulare se încheie”, a precizat Bruno Le Maire, citat de cotidianul Le Figaro.

Ministrul de Finanţe al Franţei a anunţat totuşi că vor fi acordate în continuare subvenţii pentru relansare în sectoarele economice care continuă să fie afectate de pandemie. „Am trecut la stimulente punctuale, vom continua susţinerea celor care au nevoie”, a dat asigurări Bruno Le Maire.

Citește și : Rusia extrage din Afganistan 500 de persoane din diferite ţări

Administraţia Emmanuel Macron a acordat, începând din martie 2020, stimulente economice pentru atenuarea efectelor restricţiilor antiepidemice.