DISTRIBUIȚI
The Daily Beast

O militantă Femen s-a introdus duminică dimineaţă, cu câteva ore înainte de ceremonia de comemorare a armistiţiului, printre fotoreporterii acreditaţi pentru a acoperi evenimentul în apropierea Arcului de Triumf, a făcut cunoscut unul dintre aceşti fotoreporteri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

După ce a fost identificată de fotoreporteri, această femeie, recunoscută ulterior pe o fotografie ca una dintre cele trei militante Femen reţinute mai târziu în cursul dimineţii, a fost preluată de poliţişti, a precizat Ludovic Marin, fotoreporter al agenţiei France Presse şi preşedinte al comitetului de legătură al presei prezidenţiale.


Citește și : 70 de lideri mondiali au comemorat la Paris Centenarului Armistiţiului

Grupul Femen, contactat de AFP, a afirmat că nu are legătură cu această persoană. La rândul său, Palatul Elysee nu a făcut comentarii până la orele serii.

Potrivit mai multor fotoreporteri acreditaţi, tânăra purta un ecuson de presă pe numele unei alte fotografe, cunoscută de aceştia şi absentă de la manifestaţie. De asemenea, ea era dotată cu un aparat de fotografiat cu film, în timp ce toţi fotoreporterii sunt echipaţi cu aparate digitale.

După un control al identităţii, tânăra a fost scoasă din grup de membri ai forţelor de ordine. Mai mulţi fotoreporteri au spus că apoi au recunoscut-o ca fiind una dintre cele trei militante Femen arestate de poliţie la trecerea cortegiului şefilor de stat şi de guvern care se deplasau la ceremonia de comemorare a centenarului Armistiţiului Primului Război Mondial.

Citește și : Putin: Moscova dorește restabilirea dialogului cu Statele Unite privind Tratatul INF