DISTRIBUIȚI
Reuters

Franţa nu va lua nicio „decizie pripită” cu privire la viitorul relaţiei sale strategice cu Arabia Saudită, până când faptele din jurul morţii jurnalistului Jamal Khashoggi nu vor fi deplin elucidate, a declarat miercuri o sursă de la Preşedinţia lui Emmanuel Macron, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Dacă va trebui luată o decizie în viitor, aceasta va fi luată pe baza faptelor ce vor fi clarificate şi responsabilităţilor care au fost clar stabilite”, a subliniat această sursă, citată de agenţia Reuters fără a i se dezvălui numele.


Citeşte şi: Chiar înainte de startul celui mai mare exerciţiu NATO, patru militari americani au fost răniţi în Norvegia

În vârstă de 59 de ani, Jamal Khashoggi, editorialist care colabora cu Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie în consulatul ţării sale la Istanbul, unde s-a dus pentru a obţine documente administrative în vederea viitoarei sale nunţi, moarte care a provocat o emoţie puternică în întreaga lume.

După ce a negat moartea jurnalistului, guvernul saudit a avansat mai multe versiuni contradictorii, vorbind despre o ‘ceartă’ care s-a încheiat prost. Riadul a susţinut apoi că jurnalistul a fost ucis în cursul unei operaţiuni ‘neautorizate’ de care prinţul saudit moştenitor Mohammad bin Salman nu a fost informat.

Citeşte şi: Primele măsuri! SUA interzic accesul a 21 de cetăţeni saudiţi