DISTRIBUIȚI
© Getty Images / Luis Diaz Devesa

Franţa nu va tolera amânări repetate ale termenului privind Brexit-ul, a indicat vineri un consilier prezidenţial francez, care şi-a exprimat speranţa că alegerile europene din Marea Britanie vor determina partidele politice să ajungă la un acord privind ieşirea regatului din Uniunea Europeană, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Luna trecută, Parisul a insistat puternic pentru o prelungire scurtă a negocierilor privind Brexit-ul, contrar dorinţei Berlinului de a acorda o prelungire mai mare, argumentând că ar trebui menţinută presiunea asupra Londrei. În cele din urmă, liderii europeni au convenit o prelungire pentru şase luni.


Citește și: Cutremur puternic în sud-vestul Japoniei

”Nu trebuie să fim prinşi în amânări repetate, asta e sigur. Mesajul nostru este clar: trebuie găsită o soluţie până la 31 octombrie”, a declarat consilierul în faţa Asociaţiei presei prezidenţiale.

Consilierul prezidenţial francez nu a exclus o viitoare prelungire a Brexit-ului după data de 31 octombrie, dar a făcut cunoscut în mod clar că Franţa va continua să se pronunţe împotriva unor amânări repetate.

Citește și: Kim Jong Un a ordonat un exerciţiu de ‘lovitură cu rază lungă de acţiune’

”Poate că alegerile europene (din Marea Britanie) vor fi ca un şoc care să ducă la un acord transpartizan”, a mai spus consilierul francez.