DISTRIBUIȚI
RFI

Franţa nu a inclus până în prezent în raportarea numărului deceselor provocate de COVID-19 persoanele care au murit în urma acestei boli acasă ori în azilele de bătrâni, ceea ce stârneşte îndoieli asupra transparenţei guvernului francez, care însă a promis că va cuprinde şi aceste decese în statistici ”în zilele următoare”, relatează agenţia EFE, scrie agerpres.

”Vom oferi aceste cifre imediat ce vom avea datele consolidate”, a spus joi la postul LCI purtătorul de cuvânt al guvernului, Sibeth Ndiaye.


Citește și : China raportează 67 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus și 6 decese

Până joi dimineaţă s-au înregistrat în Franţa 1.331 decese provocate de coronavirus, cifră care nu cuprinde decesele survenite la domiciliu şi în azilele de bătrâni, din cauza unor ”dificultăţi tehnice”, după cum justifică Ministerul francez al Sănătăţii.

Azilele de bătrâni ”nu sunt conectate la sistemul care permite coroborarea cifrelor cu cele ale spitalelor, ceea ce complică culegerea informaţiilor”, explică surse ale Agenţiei de Sănătate, situaţie care ar urma să fie rezolvată după ce azilele de bătrâni au început de miercuri să primească un nou sistem de evidenţă care va permite unificarea datelor.

Citește și : Lumea se îndreaptă către o criză economică mai rea decât cea din anul 2008 (OMC)