DISTRIBUIȚI
AFP

Fondatorul şi fostul lider al Frontului Naţional francez (extremă dreapta), Jean-Marie Le Pen, a fost spitalizat marţi, acuzând o ‘stare de oboseală generală’, înaintea unui proces în care este acuzat de homofobie, transmite miercuri Reuters, citând un apropiat al politicianului, potrivit agerpres.

Jean-Marie Le Pen, tatăl lui Marine Le Pen, care a preluat şefia partidului, va împlini 90 de ani săptămâna viitoare.


Citește și : Georgia: Premierul Giorgi Kvirikaşvili a demisionat

El a fost internat marţi, într-un spital de lângă Paris, şi, ‘în mod normal, ar trebui să fie externat luni’, a precizat unul din consilieri.

Jean-Marie Le Pen, care a condus Frontul Naţional timp de patru decenii şi în 2002 a ajuns în turul decisiv al alegerilor prezidenţiale, urma să compară miercuri în instanţă, la Paris, sub acuzaţia de incitare la homofobie şi insulte aduse homosexualilor. El are deja la activ mai multe condamnări pentru ură rasială.

Potrivit colaboratorului său, audierea lui Jean-Marie Le Pen a fost amânată pentru data de 3 octombrie.

Jean-Marie Le Pen se află de mult timp în conflict cu fiica sa, care a încercat să ‘cureţe’ imaginea Frontului Naţional şi l-a dat afară pe tatăl său din partid în 2015.

Marine Le Pen a schimbat recent denumirea partidului în Adunarea Naţională, după înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale din 2017, la capătul unei campanii în care a încercat să distanţeze formaţiunea anti-UE şi antiimigraţie de imaginea antisemită şi xenofobă din vremea tatălui său.

Citește și : Nava cu migranți Aquarius: Ministrul italian al economiei își anulează vizita la Paris