DISTRIBUIȚI
Belfort : bas-relief au tribunal de grande instance (HDR).

Jawad Bendaoud, care i-a cazat pe doi dintre autorii atentatelor jihadiste de la 13 noiembrie 2015, a fost eliberat miercuri de un tribunal corecţional de la Paris, în contextul în care parchetul a cerut să fie condamnat la patru ani de închisoare, relatează AFP.

”Nu s-a dovedit că Jawad Bendaoud a asigurat cazarea unor terorişti”, a declarat preşedinta Isabelle Prévost-Desprez, potrivit news.ro .


Jawad Bendaoud, care a fost judecat de la 24 ianuarie în legătură cu o ”tăinure de răufăcători terorişti”, a ridicat braţele, a bătut pe umăr jandarmi şi şi-a îmbrăţişat avocatul la anunţarea hotărârii.

Citește și : Statele europene au cea mai rapidă creştere a bugetelor apărării (raport IISS)

El a fost acuzat că i-a asigurat cazarea presupusului organizator al atentatelor de la 13 noiembrie 2015, Abelhamid Abaaoud, după acest masacru soldat cu 130 de morţi şi peste 400 de răniţi, scrie Reuters.

Ministerul Public a cerut condamnarea acestui infractor multirecidivist, judecat de tăinurie de terorişti, la patru ani de închisoare.

Mohamed Soumah, inculpat împreună cu el, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Tribunalul a fost sever şi cu un al treilea bărbat, singurul care a compărut în libertate, dar considerat de către reprezentantul Ministerului Publuc ca având ”profilul cel mai îngrijorător” dintre cei trei inculpaţi.

Youssef Aït-Boulahcen, un ambulanţier în vârstă de 25 de ani, un văr al lui Abdelhamid Abaaoud, a fost condamnat la patru ani închisoare – dintre care trei cu suspendare -, fără mandat de depunere, după ce a fost găsit vinovat de nedenunţarea unei fapte teroriste.

Documente salafiste, jihadiste sau antisemite şi un montaj implicând o fotografie a lui Abaaoud au fost găsite în telefoanele sale mobile şi pe computerul său.

Ministerul Public i-a mai reproşat că nu a semnalat niciodată radicalizarea surorii sale, Hasna Aït-Boulahcen.