DISTRIBUIȚI
afp

Franţa va introduce cote de lucrători imigranţi din afara Uniunii Europene, a declarat marţi ministrul muncii, Muriel Pénicaud, o măsură cerută de multă vreme de partidele de dreapta, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Vorbind la postul BFM TV, ministrul a confirmat că aceste ‘cote ‘ sau ‘obiective cifrice’ de imigranţi ‘profesionali’ vor fi stabilite în fiecare an, începând din vară, pentru ca ‘Franţa să recruteze’ în funcţie de necesităţile de pe piaţa muncii.


Citeşte şi: Turcia a arestat-o pe sora lui Abu Bakr al-Baghdadi

‘Este o abordare nouă, oarecum abordarea pe care o au Canada sau Australia, este destul de apropiată’, a declarat Muriel Pénicaud.

‘Ideea este de a avea obiective cifrice, sau cote, este o chestiune de semantică’, a explicat ea, cu o zi înaintea unor anunţuri oficiale cu privire a imigraţie pe care le va face premierul Edouard Philippe.

Acesta a prezentat luni seară mai multor miniştri şi parlamentari ai majorităţii măsuri privind imigraţia, printre care actualizarea datelor privind profesiilor cu deficit de forţă de muncă.
Lista va fi fixată ‘în vara viitoare’, până atunci urmând să fie pusă la punct ‘metodologia’, a indicat Muriel Pénicaud. ‘Vom revizui această listă în fiecare an (…) Vom fixa numărul de persoane pe meserii şi pe teritoriu’, a mai declarat ministrul muncii.

Această imigraţie este ‘destul de modestă în cifre’, a afirmat Muriel Pénicaud, precizând că este vorba de 33.000 de persoane pe an.

Citeşte şi: ATENTAT la adresa lui Evo Morales? Elicopterul său a aterizat de urgenţă!

‘Prioritatea noastră este să-i ajutăm pe francezi să revină pe piaţa muncii. Apoi este de a-i primi pe refugiaţi şi a le permite să-şi găsească un loc de muncă. Dacă va mai exista un necesar, în beneficiul ţării şi al companiilor, vom aduce oamenii de care avem nevoie, în funcţie de profesia şi de calificarea lor’, a mai spus ministrul francez.

Întrebată dacă aceste cote vor fi stabilite în funcţie de ţara de origine, Muriel Pénicaud a răspuns că ‘nu ar avea niciun sens’.

Imigrantul ‘profesional’ va avea ‘o viză de muncă pentru o durată determinată şi o muncă determinată’, a adăugat ea.