DISTRIBUIȚI
Reddit

Franţa a anunţat luni că a decis să-şi închidă agenţia comercială de la Moscova, după îndelungi negocieri cu autorităţile ruse ce au urmat expulzării directorului francez al acestei instituţii, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

În ultimele luni s-au deteriorat condiţiile în care această agenţie îşi desfăşoară activitatea în Rusia, unde i ‘s-a pus sechestru în mod ilegal pe conturile bancare, deşi este protejată de Convenţia de la Viena (privind relaţiile diplomatice)’, a menţionat ambasada Franţei la Moscova într-o declaraţie.


Citește și : ”Suntem de acord” cu Trump despre ”prostia şi stupiditatea” SUA (Moscova)

Potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, Ministerul de Externe rus s-a declarat surprins de această decizie a autorităţilor franceze şi a susţinut că respectiva agenţia nu mai are statut diplomatic. ‘Este dorinţa părţii franceze. Dar noi dorim dezvoltarea legăturilor comerciale’, a indicat MAE rus.

Rusia a expulzat în luna martie mai mulţi diplomaţi europeni, inclusiv patru francezi, ca represalii în urma expulzării unor diplomaţi ruşi după ce Moscova a fost acuzată de otrăvirea unui fost spion rus şi a fiicei acestuia în Marea Britanie.

Citește și : SUA negociază cu Ankara un posibil acord pentru a vinde Turciei sisteme de rachete Patriot