DISTRIBUIȚI
Apaydin Alain/Abaca via ZUMA Press

De săptămâna viitoare, Franţa va reintroduce portul obligatoriu al măştii în toate spaţiile închise care primesc public, în special magazinele, a anunţat premierul Jean Castex joi în Senat, potrivit France Presse şi agerpres.

„Aveam în vedere o intrare în vigoare a acestor dispoziţii de la 1 august”, a amintit premierul. „Am înţeles că acest termen pare tardiv şi decretul va intra deci în vigoare săptămâna viitoare”, a indicat el în cadrul declaraţiei sale de politică generală în faţa senatorilor.


Citeşte şi: POTOP în Sicilia (VIDEO)! Cele mai puternice ploi din istorie au luat viaţa oamenilor!

„Portul măştii constituie, împreună cu respectarea distanţei fizice, măsuri de prevenire şi de protecţie eficiente”, a subliniat el.

Anunţul din 14 iulie făcut de preşedintele Emmanuel Macron despre obligativitatea portului măştii în „locurile publice închise” începând de la 1 august a fost salutat de cei care care pledau pentru această măsură, dar ei au cerut aplicarea sa imediat şi inclusiv la locurile de muncă.

Castex a precizat că „în spaţiile declarate profesionale, aceasta presupune o adaptare a protocoalelor sanitare la activităţile respective”.

În Departamentul Mayenne (vest), portul măştii a devenit obligatoriu în spaţiile publice închise din şase comunităţi, între care oraşul Laval, cu efect imediat.

Mayenne înregistrează câteva focare de COVID-19 şi a depăşit uşor pragul de alertă cu 50,1 noi cazuri la 100.000 de locuitori, detectate în ultimele şapte zile, potrivit autorităţilor sanitare franceze.

Citeşte: Un avion de recunoaştere S-A PRĂBUŞIT în Turcia! 7 oameni au murit!

În regiunea pariziană, ministrul sănătăţii Olivier Veran a avertizat că au fost semnalate „indicii uşoare de revenire” a epidemiei, invitându-i pe francezi la „vigilenţă”.

Franţa a plătit un tribut greu pandemiei de coronavirus cu peste 30.000 de morţi şi o izolare de aproape două luni a întregii populaţii între jumătatea lunii martie şi jumătatea lunii mai.