DISTRIBUIȚI
Reuters

Commision Nationale de L’informatique et des Libertes (CNIL), instituţia de supraveghere privind protecţia datelor din Franţa, a amendat Google cu 50 de milioane de euro pentru încălcarea regulilor europene privind protecţia datelor şi transparenţa în sistemul de operare Android, scrie Politico, potrivit news.ro .

Această amendă reprezintă prima oară când Google a fost amendată pentru nerespectarea Regulamentului General privind Protecţia Datelor (RGPD), care a intrat în vigoare în mai 2018.


Citește și : Theresa May promite că va încerca obţinerea unor concesii la Bruxelles în dosarul Brexitului

Conform CNIL, Google a încălcat regulamentul privind transparenţa şi prin lipsa unei baze legale pentru procesarea datelor pentru reclame online personalizate.

„Informaţia privind operaţiunile de procesare pentru personalizarea reclamelor este diluată în mai multe documente şi nu permite utilizatorului să fie conştient de magnitudinea lor”, se arată în comunicatul CNIL.

„Încălcările încă au loc în prezent”, se observă în comunicat.

Citește și : Mexic, un nou record pentru rata omuciderilor

Un purtător de cuvânt al Google a declarat: „Studiem decizia pentru a determina următorii paşi. Oamenii au aşteptări mari privind transparenţa şi controlul de la noi. Suntem determinaţi să ne ridicăm la aceste aşteptări şi să respectăm cererile RGPD”.

Două ONG-uri care susţin protejarea datelor personale au dat depus plângeri la CNIL în mai argumentând că Google procesează datele personale ale utilizatorilor pentru scopuri publicitare fără o bază legală.