DISTRIBUIȚI
The Economist

Ministrul Finanțelor Bruno Le Maire a anunțat că Franța este pregătită să conteste la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) o eventuală majorare a taxelor vamale percepute de Statele Unite pe importurile franceze de șampanie și alte bunuri de consum, informează Reuters, scrie mediafax.

Administrația Donald Trump ar vrea noi tarife vamale deoarece Paris are planuri privind taxarea marilor corporații tehnologice, în special pe cele americane, care beneficiază de tratamente fiscale preferențiale în Europa.


Citește și : Incident armat în apropierea Palatului prezidențial de la Ciudad de Mexico – Patru morți

Președintele american a declarat în repetate rânduri că dreptul de a taxa aceste companii le revine Statelor Unite.

Cea mai recentă afirmație a lui Trump a fost la summit-ul NATO din această săptămână de la Londra, în care liderul de la Casa Albă a spus că Washingtonul va „recupera banii” din comerț.

„Suntem pregătiți să o ducem (disputa – n.r.) la o instanță internațională, în speță la OMC, deoarece taxa națională pe companiile digitale atinge companiile americane în același mod în care atinge companiile din UE sau pe cele franceze sau chineze. Nu este discriminatoriu”, a explicat ministrul francez al Finanțelor, la televiziunea France 3.

Administrația Trump are în vedere majorarea taxelor vamale pe importurile de șampanie, brânză sau vin franțuzesc și alte produse pe care le importă din Franța.

Citește și : Ucraina a ajuns la un acord de principiu cu FMI pentru un împrumut de 5,5 miliarde de dolari