DISTRIBUIȚI
afp

Membrii unei reţele specializate în escrocherii cu alocaţiile sociale au fost arestaţi de poliţia franceză săptămâna trecută, ei comiţând o fraudă de 1,7 milioane de euro, bani care au fost deturnaţi spre România, transmite luni cotidianul francez Le Figaro, potrivit Agerpres.

Reţeaua, care acţiona în nordul Franţei, a fost dezmembrată vineri de poliţie. Şefii săi, doi bărbaţi şi o femeie de etnie romă, au fost arestaţi în oraşul Valenciennes.


Citește și : Trump anunţă reducerea ajutoarelor acordate Guatemalei, Hondurasului şi Salvadorului

Procedura prin care acţiona reţeaua presupunea folosirea unor femei tinere de etnie romă, care într-o primă etapă se înscriau ca auto-întreprinzătoare în domeniul reciclării metalelor şi se înscriau la Casa de alocaţii familiale din Franţa (CAF).

Ulterior, aceste femei anunţau că sunt însărcinate, fiind luate în evidenţă de Regimul social al independenţilor (RSI), cu constituirea unor dosare fictive pe baza unor documente de identitate şi certificate de naştere româneşti false.

Banii erau apoi trimişi direct în România şi investiţi în afaceri imobiliare în regiunea Moldovei, adaugă publicaţia franceză.

Citește și : Un militar NATO a fost ucis într-un atac produs în provincia afgană Herat