DISTRIBUIȚI
Daily Express

Franţa este „pregătită” să o primească pe pakistaneza Asia Bibi, achitată de Curtea Supremă din ţara sa după o condamnare la moarte pentru blasfemie, dacă aceasta este dorinţa sa, a afirmat joi Ministerul de Externe de la Paris, citat de AFP, conform Agerpres.

„Franţa este pregătită să o primească pe Asia Bibi”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze, Agnčs von der Mühll.


Citește și : Fâşia Gaza: Militant islamist palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană

„Am întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile pakistaneze pentru ca, dacă asta corespunde dorinţei celei interesate şi familiei sale, să poată veni în Franţa”, a adăugat ea.

Franţa i-a acordat deja găzduire în ambasada sa la Islamabad avocatului femeii, Saif-ul-Mulook, „pentru a-l proteja, înainte de plecarea sa spre Olanda unde a mers de bunăvoie”, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Asia Bibi, eliberată în cursul nopţii de miercuri spre joi după achitarea sa de către Curtea Supremă, se află în prezent într-un „loc sigur”, în continuare în Pakistan, a declarat în cursul zilei un purtător de cuvânt al Ministerul de Externe de la Islamabad după ce unele media anunţaseră plecarea ei în străinătate.

Soţul Asiei Bibi a cerut sâmbătă azil pentru familia sa în SUA, Marea Britanie sau Canada, susţinând că se află într-un mare pericol dacă rămân în Pakistan.

Citește și : Rezerva Federală din SUA va menţine nivelul dobânzii de politică monetară, însă va reacţiona la situaţia economică prin noi majorări