DISTRIBUIȚI
Daily Express

Profesorul Philippe Juvin de la spitalul Georges Pompidou din Paris a apreciat miercuri că Franţa are nevoie de o nouă carantină la scară naţională pentru a combate epidemia de coronavirus. ‘Trebuie să acceptăm’, a declarat el la postul de radio RTL, preluat de Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să se adreseze naţiunii miercuri seara, printr-un discurs televizat. Guvernul său are în vedere reintroducerea carantinei generale începând de la miezul nopţii, însă cu prevederi ceva mai flexibile decât cea din primăvară, a dezvăluit televiziunea de ştiri BFM TV.


Citeşte şi: Bilanţ negru în Franţa: 523 de oameni au fost răpuşi de coronavirus în doar 24 de ore

Spre deosebire de măsurile impuse timp de două luni începând de la jumătatea lui martie, şcolile ar putea rămâne deschise. Pe de altă parte, interdicţiile de deplasare pentru populaţie ar putea fi mai stricte.

Deja, în marile oraşe din Franţa, inclusiv la Paris, circulaţia între orele 21 şi 6 este interzisă de două săptămâni, însă epidemia continuă să se intensifice. Conform datelor oficiale, marţi s-au raportat 523 de decese şi 33.417 cazuri noi într-un interval de 24 de ore.

Citeşte şi: POTOP în Vietnam! Un taifun puternic a luat cu el viaţa a 26 de pescari

Până acum, în Franţa s-au confirmat 1.198.695 de cazuri de COVID-19, din care 35.541 mortale.