DISTRIBUIȚI

Doi adolescenţi de 16 şi 17 ani au fost inculpaţi sâmbătă şi plasaţi în detenţie provizorie la două zile după agresarea unui poliţist din Toulon în faţa domiciliului său, informează pachetul, citat de AFP, scrie Agerpres.

Cei doi minori au fost prezentaţi unui judecător de instrucţie şi inculpaţi pentru violenţe deliberate în formă agravată, asupra unui poliţist, cu o armă, şi în bandă. De asemenea, justiţie le impută celor doi ameninţări cu moartea şi degradarea unor bunuri.


Citește și : Pentagonul sancţionează şase militari pentru rolul jucat într-o operaţiune eşuată soldată cu opt morţi în Niger

Judecătorul pentru libertăţi a dispus încarcerarea lor, în conformitate cu solicitarea parchetului din Toulon.

Joi, la apus, când se întorcea acasă, poliţistul i-a surprins pe cei doi în timp ce îi spărgeau maşina. „El le-a adus la cunoştinţă calitatea sa de poliţist, ceea ce cei doi păreau să ştie”, a precizat parchetul, subliniind că ei l-ar fi recunoscut pe omul legii.

O dispută s-a declanşat apoi, în cursul căreia unul dintre cei doi agresori a chemat alte persoane – în jur de zece în total – care au venit să le dea o mână de ajutor. Poliţistul a fost nevoit să lipsească de la serviciu cinci zile.

A doua zi, secretarul de stat din Ministerul de Interne Lauent Nunez a denunţat „fapte foarte grave”.

Citește și : Germania: Cel puţin cinci răniţi în urma unei altercații între două grupuri de migranți