DISTRIBUIȚI
Council of Europe

Ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, ”dezaprobă” decizia Indoneziei de a extrăda spre Hong Kong un cetăţean francez, Mathias Echčne, care a fost închis din 2017 din cauza – potrivit susţinătorilor săi din Franţa – unui litigiu comercial, relatează AFP, scrie agerpres.

”Dezaprob această decizie care a fost luată de autorităţile indoneziene fără ca noi să fi fost informaţi şi în timp ce preocuparea noastră cu privire la deteriorarea stării de sănătate a domnului Mathias Echčne era cunoscută”, a declarat ministrul francez într-un comunicat.


Citește și : Administraţia Trump doreşte ‘progrese substanţiale’ în negocierile comerciale cu China (Mnuchin)

Potrivit susţinătorilor cetăţeanului francez care au trimis o solicitare Ministerului Afacerilor Externe, el a fost închis încă din 29 iulie 2017 ”într-o închisoare din Bali pentru o dispută comercială cu foşti asociaţi din Hong Kong”.

”Mathias Echčne a fost atent monitorizat de serviciile noastre consulare la Jakarta. El va continua să beneficieze de tot sprijinul şi asistenţa consulatului nostru din Hong Kong”, a precizat ministrul de externe francez Le Drian în comunicatul citat.

Citește și : Lula da Silva: ‘Bolsonaro nu face nimic, el distruge’