DISTRIBUIȚI
La Montagne

O furtună puternică, care a străbătut în ultimele ore teritoriul Franţei de la ţărmul Atlanticului până în est, a provocat moartea unei persoane în departamentul Correze (centru) şi numeroase pagube materiale, relatează joi EFE, potrivit agerpres.

Victima este un bărbat de 64 de ani din regiunea Nantes, care a murit strivit de prăbuşirea unui copac în timp ce circula cu bicicleta pe malul unui lac din localitatea Objat, potrivit surselor Jandarmeriei, citate de ziarul local La Montagne.


Citeşte şi: La fiecare trei zile, un militant al drepturilor omului este asasinat în Columbia

Cele mai mari pagube materiale s-au înregistrat în departamentul Dordogne, cu capitala la Périgueux, provocate de vânturile puternice de peste 100 de kilometri care au smuls miercuri noapte acoperişurile şi au doborât copaci şi stâlpi de tensiune.

Miercuri noapte, 200.000 de case au rămas fără curent electric, iar joi dimineaţă problema nu fusese încă rezolvată pentru 140.000 de clienţi, a informat un responsabil al Enedis, citat de postul ‘BFMTV’.

Citeşte şi: Lech Walesa se alătură protestatarilor din Polonia

Compania feroviară SNCF a avertizat joi pe pagina sa de internet că s-au produs „numeroase perturbări” în circulaţia trenurilor în regiunea Nouvelle-Aquitaine.

Au fost întrerupte liniile spre direcţiile Bordeaux – Périgueux şi Bordeaux-Bergerac, precum şi în Ţara Bascilor, între Bayonne şi St-Jean-Pied-de-Port, la graniţa cu Spania.