DISTRIBUIȚI
Facebook

Franţa a chemat joi Iranul „să se abţină” de la orice acţiune „non conformă cu angajamentele sale”, a doua zi după ce Teheranul a anunţat o nouă reducere a angajamentelor sale nucleare, informează France Presse, potrivit agerpres.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a anunţat miercuri seară că a dispus abandonarea tuturor limitelor impuse cercetării şi dezvoltării nucleare, pentru a oferi ţării sale tot ceea ce are nevoie „pentru îmbogăţirea” uraniului.


Citește și : Trimisul special al lui Trump pentru Orientul Mijlociu a demisionat

„Aceste activităţi nu sunt conforme cu JCPOA” (acordul din 2015 privind programul nuclear iranian), a reacţionat joi Uniunea Europeană.

Pentru Paris de asemenea, „Iranul trebuie să se abţină de la orice acţiune concretă non conformă cu angajamentele sale, care ar putea împiedica eforturile de dezescaladare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe Agnes von der Muhll într-un comunicat.

Activităţile nucleare ale Iranului fac obiectul unei tensiuni puternice cu preşedintele SUA Donald Trump, care după retragerea sa unilaterală din tratat în 2018, a restabilit sancţiuni grele împotriva Teheranului.

Citește și : Italia va avea un guvern proeuropean şi cu orientare spre stânga