DISTRIBUIȚI
Herald Series

Prim-miniştrii Franţei şi Australiei, Edouard Philippe şi Malcolm Turnbull, au comemorat miercuri, în prezenţa prinţului de Wales, marea victorie din urmă cu un secol a aliaţilor în bătălia de la Villers-Bretonneux împotriva germanilor, pe locul unde a fost câmpul de luptă, în apropiere de oraşul francez Amiens, relatează EFE, conform agerpres.

Ceremonia desfăşurată în prezenţa a 8.000 de persoane – potrivit ediţiei online a ziarului local ‘Le Courrier Picard’ – a durat aproximativ trei ore şi s-a încheiat sub o ploaie deasă la monumentul memorial ridicat în onoarea soldaţilor australieni care, ajutaţi de trupele britanice, au reuşit să străpungă liniile armatei germane.


Citește și : RFF: Presa din România s-a transformat într-un instrument de propagandă politică

Premierul i-a omagiat în discursul său pe cei 313.000 de militari australieni care au luptat în Europa în Primul Război Mondial reamintind că unul din şase dintre aceştia au murit departe de casă.

„Suntem fraţi de arme”, a declarat la rândul său premierul Turnbull, referindu-se la relaţia dintre Franţa şi Australia.

Prinţul Charles a subliniat de asemenea „sacrificiul costisitor” al militarilor australieni, care au fost „toţi voluntari”.

Citește și : Interpol şi Europol anuță destructurarea a aproape 50 de reţele responsabile de trafic cu alimente contrafăcute