DISTRIBUIȚI
fox news

Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN) a fost însărcinată să ancheteze asupra posibilelor violenţe comise de forţele de ordine în timpul manifestaţiei de 1 mai de la Paris după difuzarea mai multor înregistrări video, printre care şi una în care un poliţist introduce un baston în pantalonii unui bărbat reţinut, informează surse din poliţie citate sâmbătă de AFP, scrie Agerpres.

În aceste imagini pot fi văzuţi poliţişti în civil cu căşti, care reţin un bărbat în mijlocul unei mulţimi pe bulevardul Montparnasse, în sudul capitalei. Mai mulţi manifestanţi scandează „toată lumea detestă poliţia”.


Citește și : Fâșia Gaza: Un palestinian a fost ucis în urma raidurilor aeriene israeliane

Este momentul în care unul dintre poliţişti introduce bastonul în pantalonii bărbatului imobilizat, la nivelul feselor. Acesta este apoi scos din mulţime.

Prefectul poliţiei in Paris a sesizat IGPN pentru ca inspecţia să ancheteze asupra acestor fapte, dar şi asupra altor două cazuri de violenţe prezumate dezvăluite de înregistrările video.

În prima un poliţist cu cască pălmuieşte violent un manifestant, iar în cea de a doua un alt membru al forţelor de ordine aruncă cu o piatră de pavaj în timpul manifestaţiei.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă judiciară în cele trei cazuri şi a încredinţat investigaţiile IGPN.

Defilarea tradiţională de 1 mai s-a derulat la Paris într-o ambianţă tensionată, care au început înainte de plecarea în marş şi au continuat de-a lungul întregului parcurs.

Citește și : Rata șomajului scade surprinzător în SUA. Cel mai mic nivel din ultimii 49 de ani

„Dacă există o culpă, vor exista sancţiuni, administrative şi judiciare”, a declarat vineri ministrul de interne Christophe Castaner, în cadrul unui briefing de presă.