DISTRIBUIȚI

Franţa se va opune prin veto acordului comercial post-Brexit dacă el nu va răspunde anumitor exigenţe, în special în materie de pescuit, a declarat vineri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune, adăugând că există în continuare un risc ca Uniunea Europeană şi Marea Britanie să nu ajungă la o înţelegere, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Dacă nu va exista un acord bun (…), ne vom opune”, a declarat el la postul de radio Europe 1.


Citește și: Greg Meeks este primul preşedinte de culoare al Comisiei de politică externă din Camera Reprezentanţilor

Întrebat dacă Franţa ar face asta prin veto, el a răspuns: „Da. Fiecare ţară are dreptul de veto, aşa că este posibil”. „Vom face propria evaluare a acestui proiect de acord, dacă va exista unul”, a adăugat Beaune

„Vreau să le transmit pescarilor noştri, producătorilor noştri, cetăţenilor care ne ascultă că nu vom accepta un acord cu termeni necorespunzători”, a mai afirmat el.

Citește și: Adolf Hitler a fost ales consilier muncipial în Namibia

De când Marea Britanie a ieşit din UE în ianuarie, fiecare parte i-a cerut celeilalte să accepte concesii pentru a debloca un acord comercial până la finalizarea perioadei de tranziţie pentru părăsirea efectivă de către Regatul Unit a blocului comunitar, la 31 decembrie.