DISTRIBUIȚI
oficinadanet.com.br

Franţa a amânat semnarea unui angajament al platformelor de internet pentru combaterea răspândirii urii, la presiunea Statelor Unite, a declarat Cedric O, secretar de stat în Ministerul pentru Industria Digitală, care şi-a exprimat totuşi speranţa că SUA se vor alătura iniţiativei, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Parisul, care găzduieşte summitul G7 de la Biarritz, spera iniţial să îi determine pe giganţii internetului să semneze vineri ”Carta pentru un Internet Deschis, Liber şi Sigur”, potrivit programului oficial.


Citește și : Macron şi Trump, prânz tête-à-tête la Biarritz

”Carta va fi semnată la Paris, pe 23 august, de către participanţii la piaţa digitală, înainte ca aceasta să fie prezentată statelor din G7, la Biarritz, prevedea programul.

Vineri nu a avut loc nicio ceremonie, iar postul de radio Europe 1 a relatat că preşedintele Donald Trump i-a presat pe directorii operatorilor de reţele sociale să nu semneze angajamentul.

Cedric O a declarat reporterilor că semnarea a fost doar amânată şi că ar putea avea loc luni.

Citește și : Tusk consideră că există motive suplimentare pentru a nu invita Rusia la reuniunile G7

Google, Facebook şi Snapchat se aflau printre platformele care urmau să semneze carta, a spus Cedric O.

Carta are rolul să creeze o mişcare colectivă care să garanteze transparenţa şi cooperarea pentru utilizarea pozitivă a internetului, potrivit preşedinţiei franceze a G7.