DISTRIBUIȚI
Radio Timisoara

Franţa s-a angajat să aibă o contribuţie de 90 de milioane de euro la viitoarea Academie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care va avea sediul la Lyon (zona central-estică a Franţei), a anunţat luni OMS, relatează AFP, potrivit agerpres.

Anunţul survine după o întâlnire luni între directorul general al OMS, Tadros Adhanom Ghebreyesus, şi ministrul francez pentru Afaceri externe, Jean-Yves Le Drian, la Geneva, unde se află sediul agenţiei specializate a Naţiunilor Unite.


Citește și : Un cetăţean ungar a fost testat pozitiv pentru coronavirus în Japonia

Această Academie urmează să fie ”cea mai mare şi cea mai inovatoare platformă de formare permanentă în materie de sănătate globală”, se arată într-un comunicat al OMS.

Cu sediul în Lyon, cu filiale în şase regiuni ale lumii, viitoarea academie îşi propune să formeze milioane de oameni din toate domeniile implicate în sănătate pe întreaga planetă.

OMS a indicat că acest ”campus” va fi dotat cu facilităţi de învăţare de înaltă tehnologie, cu un centru de simulare a urgenţelor de sănătate la nivel mondial şi cu spaţii de colaborare pentru co-proiectare, cercetare şi inovaţie.

Citește și : Directorul general al OMS anunţă că încă nu se poate declara pandemie de coronavirus

Acesta va reuni competenţe în domeniile ştiinţelor educaţiei pentru adulţi şi al ştiinţelor comportamentale şi va fi echipat cu tehnologii precum inteligenţa artificială şi realitatea virtuală.

OMS este deja activă la Lyon, care găzduieşte Centrul său internaţional de cercetare a cancerului (IARC) creat în 1965.