DISTRIBUIȚI
PressTV

Mai mulţi activişti kurzi au atacat ambasada Iranului din Paris, iar Teheranul acuză poliţia franceză că a reacţionat târziu, potrivit Reuters, scrie news.ro .

Agenţia de presă Fars a raportat că aproximativ 15 activişti kurzi au ars steagul Iranului în faţa ambasadei din capitala franceză, vineri, şi au spart mai multe geamuri cu pietre.


Citește și : Afganistan: Cinci persoane au murit după prăbuşirea unui elicopter al forţelor de securitate

În plus, ei au aruncat cu extinctoare şi computere în poartă, însă nu au reuşit să pătrundă în incintă.

„Guvernul francez ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a proteja misiunea diplomatică iraniană din acea ţară”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Bahram Quasemi, citat de agenţia naţională de presă din Iran, IRNA. „Din păcate, poliţia franceză nu a ajuns în timpul în care era de aşteptat, deşi atacatorii erau membri ai unei organizaţii teroriste”.

Qasemi a mai spus că unii dintre atacatori au fost arestaţi.

Tehranul a acuzat Franţa că susţine grupurile opozante care caută să răstoarne republica islamică şi sunt catalogate de statul iranian drept organizaţii teroriste.

Săptămâna trecută, Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene au lansat şapte rachete spre cartierul general din nordul Irakului al PDKI (Partidul Democrat al Kurdistanului Iranian), grup armat de opoziţie care luptă pentru o autonomie mai mare a comunităţii kurde din Iran.

Citește și : Donald Trump va vizita zonele afecte de uraganul Florence (Casa Albă)

Potrivit presei iraniene, cel puţin 11 oameni au fost ucişi.

Franţa a recomandat deja diplomaţilor şi oficialilor din Ministerul de Externe să îşi amâne pentru o perioadă nedeterminată toate călătoriile în Iran care nu sunt urgente, susţinând că atitudinea Teheranului faţă de Franţa este una din ce în ce mai dură.