DISTRIBUIȚI
Digi24

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 apărută în Marea Britanie a fost descoperit vineri în Franţa, la Tours (centru), a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, notează AFP, potrivit agerpres.

Persoana contaminată, un francez rezident în Regatul Unit, este asiptomatică şi a fost izolată la domiciliu, potrivit comunicatului.


Citește și : Erdogan s-a exprimat în favoarea îmbunătăţirii relaţiilor Turcia-Israel

Sosit „de la Londra, la 19 decembrie”, el „a fost luat în observaţie de CHU (spital universitar) pe 21 şi detectat pozitiv”, a explicat ministerul, pentru care este vorba despre „prima contaminare” cu „mutaţia VOC 202012/01 a coronavirusului COVID-19”, posibil mult mai contagios, care a fost semnalată în Franţa.

Centrul naţional de referinţă pentru viruşii infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat vineri infectarea cu această mutaţie.

„Autorităţile sanitare au procedat la un contact tracing (urmărire a contactelor) angajaţilor din domeniul medical care au luat în observaţie pacientul şi la căutarea persoanelor sale de contact cu risc, pentru a proceda la izolarea strictă a acestora”, se precizează în comunicat.

Pe lângă acest caz, „până în momentul de faţă, mai multe prelevări pozitive putând evoca mutaţia VOC 202012/01 sunt în curs de secvenţiere de către laboratoarele CNR”, a adăugat ministerul.

Citește și : Papa Francisc, în tradiţionalul său mesaj ‘Urbi et Orbi’: Avem nevoie mai mult ca oricând de fraternitate

Un caz similar a fost semnalat în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, şi în Liban, de asemenea la un pasager londonez.