DISTRIBUIȚI
afp

Unsprezece persoane au fost arestate în estul Franţei în cadrul unei anchete cu privire la un trafic de droguri între Spania, Germania, Olanda şi Franţa, a anunţat luni parchetul din Nancy, relatează AFP, potrivit agerpres.

După şase luni de investigaţii, operaţiunea desfăşurată pe 18 iunie, la care au participat 120 de ofiţeri de poliţie şi jandarmi, a condus la inculparea a şapte persoane după reţinerea acestora.


Citește și : Raport OSCE: Opoziţia din Turcia nu a avut condiţii egale pentru campanie electorală

Ele sunt suspectate de apartenenţă la o grupare infracţională la frontiera dintre Franţa şi Germania, în apropiere de Benheim, care a organizat transportul în „cantităţi mari” de stupefiante de la începutul lunii august 2017 până la sfârşitul lunii mai 2018.

Cantităţile de droguri transportate, depozitate în Franţa, ar fi de ordinul a „40 până la 50 de kg de canabis pe săptămână” provenind din Spania şi „între 10 şi 20 de kg de cocaină pe săptămână” provenind din Olanda, a precizat sursa citată.

Citește și : Italia va propune înfiinţarea unor „centre de primire şi de identificare” a migranţilor în sudul Libiei

Unul dintre liderii reţelei, un cetăţean german instalat la Benheim, a supravegheat vânzarea de droguri către clienţi germani din Stuttgart şi Heidelberg.