DISTRIBUIȚI
dpa

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier nu va merge la Beijing pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din februarie 2022, informează miercuri dpa, potrivit agerpres.

SUA şi Australia au anunţat că vor boicota diplomatic JO de Iarnă de la Beijing, în semn de protest faţă de încălcările drepturilor omului de către China.


Citeşte şi: PANICA creată de Omicron aruncă Europa într-o zonă foarte întunecată – Black News

Germania a evitat totuşi să numească boicot diplomatic neparticiparea şefului statului la competiţia sportivă din capitala chineză, aşa cum au cerut unii politicieni germani.

”Nu există nicio intenţie din partea preşedintelui Germaniei de a călători la Beijing”, a declarat o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei germane pentru postul de televiziune ARD. Aceasta a precizat că nu a existat o asemenea intenţie nici înainte ca SUA să-şi anunţe decizia de boicota diplomatic JO de Iarnă de la Beijing.

Citeşte şi: OMS: ‘Niciun motiv să ne îndoim’ că vaccinurile actuale nu protejează împotriva Omicron – Black News

În Germania, preşedintele are un rol predominant ceremonial şi este ales de un forum special din care fac parte membrii guvernului şi ai parlamentului, dar şi personalităţi publice marcante.

Guvernul de la Washington a anunţat luni că va boicota JO de Iarnă de la Beijing din cauza ”atrocităţilor” comise de China împotriva drepturilor omului, potrivit Casei Albe. Boicotul diplomatic a fost încurajat în ultimele luni de către unii membri ai Congresului SUA şi organizaţii pentru apărarea drepturilor omului.