DISTRIBUIȚI
dpa

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier spune că există un loc pentru Islam în Germania, conform Der Spiegel, scrie Politico. Declaraţiile preşedintelui vin în contextul comentariilor făcute săptămâna trecută de ministrul de interne Horst Seehofer. El spunea într-un interviu că Islamul „nu îşi are locul în Germania” şi că vor fi înăsprite politicile de imigraţie ale Germaniei, potrivit news.ro .

Preşedintele german a făcut apel marţi către politicieni să se concentreze pe discuţiile privind integrarea, în loc să se certe prin declaraţii care ies în evidenţă. Steinmeier a spus că Germania ar trebui să susţină declaraţiile fostului preşedinte Christian Wulff, care a precizat că „Islamul face parte acum din Germania”.


Citește și : Olanda : Cinci cetăţeni români au murit într-un grav accident auto

Ministrul de interne Horst Seehofer spunea într-un interviu că Islamul „nu îşi are locul în Germania”. Ulterior, el a revenit, afirmând: „Bineînţeles că musulmanii care locuiesc aici aparţin Germaniei. Mesajul meu este că musulmanii trebuie să locuiască cu noi, nu lângă noi sau împotriva noastră”.

Comentariile controversate ale lui Seehofer au fost salutate de partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), dar au fost condamnate de către celelalte partide.

Cancelarul Angela Merkel a spus vineri: „În acest moment, patru milioane de musulmani locuiesc în Germania şi îşi practică religia aici iar aceşti musulmani aparţin Germaniei, la fel ca religia lor, Islamul”.

Citește și : Zuckerberg, chemat în faţa Parlamentului de la Londra sa dea explicații privind folosirea datelor utilizatorilor Facebook de către Cambridge Analytica