DISTRIBUIȚI
CNBC.com

Francezii sunt ”sfătuiţi” să amâne, pe cât posibil, călătoriile spre cele mai afectate regiuni din Italia afectate de epidemia provocată de noul coronavirus, a declarat marţi secretarul de stat de la Transporturi, Jean-Baptiste Djebbari, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Cei care intenţionează să meargă în zonele cele mai afectate şi care îşi pot (…) amâna călătoria sunt, în mod evident, sfătuiţi să facă acest lucru”, a declarat el pentru postul de radio Franceinfo.


Citește și : Numărul cazurilor de contaminare cu coronavirus în Italia a crescut la 322. 11 morți

Aceste afirmaţii vizează zonele din nordul Italiei în care există ”deja măsuri în curs de desfăşurare”, au declarat surse apropiate oficialului francez.

”Aceasta vizează municipalităţile care sunt în carantină în Italia”, au precizat sursele citate.

În total, opt regiuni din Italia sunt afectate de epidemie, la care autorităţile adaugă regiunea Romei, unde au fost înregistrate trei cazuri ale unor persoane venite din străinătate, între care doi turişti chinezi şi un tânăr venit din China.

Dar în Lombardia şi Veneto sunt înregistrate majoritatea cazurilor şi s-au impus restricţii de circulaţie în 11 municipalităţi din aceste regiuni.

Citește și : Trump critică două judecătoare liberale de la Curtea Supremă a SUA

Protecţia civilă italiană a anunţat marţi seară un număr total de 322 de cazuri de infectare cu coronavirus în ţară.

Un summit franco-italian, programat de multă vreme, urmează să aibă loc la Napoli începând de joi.