DISTRIBUIȚI
Sputnik

O catedrală „efemeră”, realizată din lemn, va fi ridicată pe spaţiul deschis din faţa intrării catedralei Notre-Dame din Paris, parţial distrusă de un incendiu devastator luni, pe toată durata lucrărilor de reconstrucţie, a anunţat joi Patrick Chauvet, rectorul catedralei Notre-Dame, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Nu trebuie să spunem ‘catedrala este închisă timp de 5 ani şi s-a terminat’ „, a explicat Chauvet pentru postul de ştiri CNews. „Aşa că mi-am spus: în spaţiul din faţa catedralei (parvis) nu pot construi o catedrală efemeră?”.


Citește și: Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a decedat după ce s-a împuşcat în cap

Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a încurajat proiectul, a adăugat el, şi a acceptat să împrumute o parte a acestui perimetru pentru construirea acestei biserici „din lemn”, a completat Chauvet.

Acest „loc de întâmpinare în care vor exista preoţi pentru a putea vorbi” va servi şi pentru primirea „curioşilor” şi a cohortele de turişti – 12 milioane în 2017 – care vizitau Notre-Dame în fiecare an.

Clădirea va rămâne în acest loc până la sfârşitul lucrărilor – despre care preşedintele Emmanuel Macron a declarat că îşi doreşte să dureze maximum cinci ani.

Citește și: Tragedie rutieră în Madeira: 29 de turiști au murit în autocar! – VIDEO

Victima unui incendiu, luni noaptea, Catedrala Notre-Dame, cea mai vizitată clădire din Europa, a fost distrusă parţial, turla sa în formă de săgeată şi o mare parte din acoperiş prăbuşindu-se.

Ridicarea bisericii „efemere” va avea loc „repede”, de îndată ce se va putea avea acces la acest perimetru, încă închis, a completat rectorul.

Ancheta favorizează pista accidentală, incendiul izbucnind pe un şantier de renovare, aflat sub acoperişul catedralei.