DISTRIBUIȚI
UrduPoint.com

Un francez de 23 de ani a fost inculpat pentru „tentativă de omor” şi plasat în detenţie în acest weekend în Belgia, pentru că a împins o femeie pe şinele metroului la Bruxelles, a anunţat luni parchetul din capitala Belgiei, relatează AFP, potrivit agerpres.  

O înregistrare video cu agresiunea produsă vineri seară a fost intens difuzată pe reţelele sociale, provocând un val de emoţie în ţară.


Citește și : ‘Partygate’ continuă în UK! BoJo caută măsuri pentru a scăpa ‘basma curată’ din tot scandalul

În imaginile suprinse de camerele de supraveghere poate fi văzut un tânăr într-un tricou şi cu o geantă neagră mergând la întâmplare pe peron, iar la un moment dat împingând pe femeie pe şinele metroului. Agresiunea s-a petrecut cu doar câteva secunde înainte de sosirea garniturii de metrou, care a reuşit să oprească in extremis.

Victima, rănită uşor, şi mecanicul metroului, în stare de şoc, au fost amândoi spitalizaţi pentru scurtă vreme vineri seară.

Autorul, reţinut chiar în acea seară într-o altă staţie de metrou, a fost prezentat sâmbătă unui judecător de instrucţie care l-a inculpat pentru „tentativă de omor”, apoi l-a plasat în detenţie, potrivit parchetului.

Citește și : Tonga este RUPTĂ de lume după erupţia vulcanică şi tsunami

Identificat de media belgiene sub numele Benjamin P., un francez de 23 de ani originar din regiunea Nancy, suspectul urmează să fie supus în următoarele zile unei expertize psihiatrice, a precizat parchetul.

Potrivit unei surse apropiate de anchetă contactate luni de AFP, el este cunoscut serviciilor de poliţie din Franţa pentru „fapte de furt şi legate de stupefiante” şi nu are un domiciliu cunoscut în Belgia. Bărbatul nu ar avea nicio legătură cu victima.