DISTRIBUIȚI

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, în cursă pentru alegerile legislative de la 1 noiembrie, a plecat miercuri de la o ceremonie religioasă de la Ierusalim după ce i s-a făcut rău, a anunţat serviciul său de comunicare, precizând că acum se simte „bine”, relatează AFP, potrivit agerpres

Netanyahu, care va îndeplini 73 de ani în două săptămâni, „s-a simţit rău” în timp ce asista la o sinagogă din Ierusalim la o rugăciune, „Neilah”, celebrată în cadrul sărbătorii de Yom Kippour.


Citește și :  UE adaugă trei țări pe lista sa de paradisuri fiscale

„I s-au făcut o serie de teste la faţa locului care s-au dovedit a fi normale. Acum, el se simte bine. Dar pentru a evita orice îndoială, fostul premier are intenţia de a se deplasa în mod independent la spital pentru a efectua un control”, a precizat serviciul său de comunicare.

Deşi sursa citată nu a precizat natura problemei sale de sănătate, media israeliene au evocat „o durere în piept”.

La puţin timp după aceea, spitalul Shaarei Tsedek de la Ierusalim a indicat că fostul prim-ministru a ajuns la centrul spitalicesc şi că rezultatele examinării sale s-au dovedit a fi „normale”.

„După consultare, s-a luat decizia să petreacă o noapte sub observaţie”, a menţionat spitalul într-un comunicat.

Premirul Yair Lapid, rival al lui Netanyahu în legislativele din noiembrie, i-a urat pe Twitter o „restabilire rapidă şi completă”.

Israelienii sunt chemaţi la urne la 1 noiembrie, pentru a cincea oară în trei ani şi jumătate, pentru alegeri legislative care ar putea consacra revenirea într-un post de decizie a lui Netanyahu, cel mai longeviv şef de guvern din istoria ţării şi care a părăsit puterea în primăvara lui 2021 în favoarea unei coaliţii eterogene conduse în prezent de Yair Lapid.

Citește și : Peste 200.000 de ruși au intrat în Kazahstan după ce Putin a decretat mobilizarea parțială

Ultimele sondaje creditează partidul Likud, al lui Netanyahu, inculpat pentru corupţie, cu primul loc în intenţiile de vot, estimându-se că va obţine puţin mai mult de o treime din cele 120 de mandate din Knesset.