DISTRIBUIȚI
Occupy Democrats

Fostul vicepreşedinte al SUA, Joe Biden, l-a criticat puternic miercuri pe preşedintele american Donald Trump, apreciind că o Rusie mai sigură şi mai hotărâtă ar interfera din nou în alegerile americane, potrivit AFP. 

„Trebuie să ne oprim cu aceste tweet-uri … E copilăresc”, a declarat Biden în faţa Consiliului din Chicago privind afacerile internaţionale. „Este timpul să crească şi să acţioneze ca un lider mondial”, a continuat cel despre care se spune că ar putea candida la prezidenţialele din 2020.


Biden, vicepreşedinte democrat sub preşedinţia lui Barack Obama, a făcut din politica externă tema sa sa predilectă de la sfârşitul mandatului său în ianuarie.

El l-a acuzat pe preşedintele Vladimir Putin că încearcă să facă uitate problemele sale interne”semănând discordie” în Europa şi în SUA.

„Atacul Rusiei împotriva alegerilor noastre nu reprezintă un incident izolat”, a spus Biden. „Eforturile de a dezinforma, de a se infiltra în reţelele noastre, de a corupe instituţiile noastre politice continuă”, a adăugat el.

„Şi, cu siguranţă, vom vedea că acest lucru se va accelera la viteza maximă în timp ce ne îndreptăm spre un alt ciclu crucial al alegerilor parlamentare în 2018”, a avertizat el.

Fostul vicepreşedinte l-a criticat de asemenea pe Donald Trump pentru că nu a luat o poziţie mai puternică împotriva ingerinţei Rusiei şi a declarat că politica sa externă în general – cum ar fi retragerea SUA din Acordul de parteneriat transpacific (TPP) – ameninţă alianţele Statelor Unite.

Fostul senator de Delaware (est) provenit din clasa muncitoare, Joe Biden a fost considerat mult timp reprezentant al aceleiaşi categorii demografice ca cei care au votat pentru Donald Trump în 2016: albii din clasa muncitoare aflaţi în dificultate economică.

„Aceşti oameni nu au prejudecăţi. Ei sunt realişti. Şi ei au devenit ţinte ale şarlatanilor”, consideră Biden.