DISTRIBUIȚI
El País

Fostul vicepreşedinte bolivian Alvaro Garcia Linera s-a alăturat în Argentina fostului preşedinte Evo Morales, informează sâmbătă dpa citând informaţii apărute vineri în presa locală, scrie agerpres.

Linera, care a aterizat în Buenos Aires joi noaptea cu soţia şi fiica, au fost întâmpinaţi de Guillermo Justo Chaves, şeful de cabinet al noului ministru de externe argentinian, transmite cotidianul Clarin.


Citește și : ONU denunță ‘multiplele încălcări ale drepturilor omului’ comise de autoritățile chiliene în timpul manifestaţiilor

Joi, ministerul de externe a informat că li s-a acordat azil fostului preşedinte Morales şi „altor patru foşti membri ai guvernului său”.

„Persoanele cărora li s-a acordat azil vor primi statutul permanent de refugiat”, conform anunţului făcut de minister.

Morales „a venit pentru a sta” declarase anterior ministrul de externe Felipe Sola pentru postul de televiziune TN.

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez, care a depus jurământul marţi, s-a oferit ulterior să acorde azil lui Evo Morales. Fostul lider bolivian a plecat în Mexic pe 12 noiembrie, unde a primit azil, după ce protestele la nivel naţional ale opoziţiei faţă de o presupusă fraudă electorală l-au obligat să demisioneze.

Se speculează că Morales ar prefera Argentina pentru a fi mai aproape de Bolivia. Fostul preşedinte a venit în Buenos Aires din Cuba, unde a fost supus unui control de sănătate.

Sola a declarat că noul guvern al Argentinei nu recunoaşte guvernul interimar al Boliviei şi speră în organizarea de noi alegeri cât mai curând posibil.

El a adăugat că se aşteaptă ca Morales să nu îşi exprime opiniile politice în timpul şederii sale în Argentina.

Citește și : Proteste în centrul Londrei după victoria lui Johnson: ‘Boris, Boris, Boris: Afară, afară, afară’ (VIDEO)