DISTRIBUIȚI
BBC

Fostul viceministru britanic al transporturilor, deputata Nusrat Ghani, a declarat că a fost înlăturată din guvern la o remaniere efectuată în 2020 întrucât credinţa sa musulmană reprezenta ”o problemă”, relansând astfel acuzaţiile de islamofobie în interiorul Partidului Conservator al premierului Boris Johnson, deja afectat de scandalul petrecerilor desfăşurate la Downing Street în timpul restricţiilor din pandemie, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Deputata Nusrat Ghani a susţinut într-o declaraţie publicată duminică de Sunday Times că o persoană din cadrul Partidului Conservator i-a explicat în februarie 2020 că ”originile şi credinţa sa” au fost hotărâtoare în decizia de a o remania.


Citește și : SUA nu au în vedere organizarea unei evacuări a cetăţenilor americani din Ucraina

”Mi s-a spus la reuniune de remaniere la Downing Street că ”credinţa mea musulmană” a fost considerată ”o problemă”, întrucât o femeie musulmană în guvern i-ar pune în dificultate pe colegii mei şi că exista teama că ”nu sunt loială partidului întrucât nu făceam destul pentru a-l apăra în faţa alegaţiilor de islamofobie”, a declarat ea.

Deputata nu a precizat politicianul la care a făcut referire, dar în mod surprinzător acesta s-a identificat singur, fiind vorba despre Mark Spencer, care însă a dezminţit spusele ei. ”Aceste acuzaţii sunt complet false şi le consider o defăimare”, a scris acesta pe Twitter.

Citește și : Joe Biden şi Kamala Harris promit să apere dreptul la avort

Şi premierul Johnson a reacţionat cu o declaraţie prin care a dat de înţeles că acuzaţiile formulate de respectiva deputată nu sunt noi, întrucât a avut o discuţie cu ea pe acest subiect în iulie 2020. ”El i-a scris ulterior pentru a-i exprima preocupările sale serioase şi a invitat-o să formuleze o plângere formală” în cadrul partidului, dar ”până acum ea nu a făcut acest lucru”, a precizat duminică un purtător de cuvânt al Downing Street, citat de Reuters.