DISTRIBUIȚI
Reuters

Fostul vicecancelar austriac Heinz-Christian Strache a anunţat, luni, că nu va prelua mandatul de europarlamentar, argumentând că trebuie clarificate aspectele cazului de corupţie care a condus la demisia sa, relatează site-ul Politico.eu, scrie mediafax.

„Preferinţa mea nu a fost niciodată Bruxellsul. O revenire la un rol activ în politică trebuie să aibă loc atunci când aspectele înregistrării Ibiza au fost clarificate cât mai mult posibil”, a declarat Heinz-Christian Strache.


Citește și : Rusia: Igor Rudnikov, un jurnalist acuzat de extorcare de fonduri, eliberat din închisoare

Heinz-Christian Strache, care a fost nevoit să demisioneze din funcţia de vicecancelar austriac şi din cea de lider al formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPO) din cauza unui scandal de corupţie, a obţinut mandat de eurodeputat.

Hans-Christain Strache s-a aflat pe lista Partidului Libertăţii în scrutinul europarlamentar pe ultimul loc, 42. Formaţiunea de extremă-dreapta a obţinut doar trei locuri în Parlamentul European. Conform legislaţiei electorale din Austria, alegătorii pot exprima preferinţa pentru un candidat de pe listă. Conform agenţiei APA, Strache a primit peste 33.500 de voturi directe, astfel că a primit un mandat de eurodeputat.