DISTRIBUIȚI
EPA

Steve Bannon, fostul strateg al preşedintelui american Donald Trump şi susţinător al partidelor populiste, a asigurat joi că nu va lucra niciodată cu partide care promovează „etnonaţionalismul” sau rasismul, relatează dpa, potrivit Agerpres.

„Nu cred în etnonaţionalism, îl consider ridicol şi prostesc”, a declarat Bannon la o conferinţă de presă la Bergen, în vestul Norvegiei.


„Etnonaţionalişti, rasişti, antisemiţi – nu vom lucra cu astfel de oameni”, a subliniat el.

Citește și : Orban îi îndeamnă pe alegători să-şi dea votul liderilor anti-migraţie: ‘Migraţia trebuie oprită’

Pe lângă faptul că ar fi „greşit din punct de vedere moral, nu veţi putea fi de niciun ajutor clasei muncitoare sau celei de mijloc pentru că nu veţi câştiga niciodată”, a insistat Bannon, care a participat la Festivalul media nordice din oraşul norvegian.

De la plecarea sa de la Casa Albă, în august 2017, Bannon a cooperat cu populişti europeni şi a înfiinţat The Movement, organizaţie cu sediul la Bruxelles care îşi propune să susţină forţele anti-establishment în alegerile europene.

Steve Bannon s-a distanţat de partide ca Zorii aurii, de extremă dreapta, din Grecia sau de Jobbik din Ungaria, tot de extremă dreapta, dar a reiterat că îi „sprijină” pe premierul ungar Viktor Orban şi pe ministrul de interne italian Matteo Salvini, liderul Ligii (extrema dreaptă).

Citește și : Mike Pompeo s-a întors la Washington pentru a discuta despre situația din Iran și Coreea de Nord