DISTRIBUIȚI
yonhap

Un fost înalt responsabil al spionajului sud-coreean a fost arestat marţi sub acuzaţia că a pus la cale o campanie de discreditare a celor care se opuneau fostelor guverne conservatoare, informează AFP, potrivit agerpres.

Choo Myeong-Ho, fost director de departament în cadrul serviciilor de informaţii (NIS) ale Coreei de Sud, este suspectat de a fi orchestrat o serie de operaţiuni menite să supravegheze şi să denigreze personalităţi de prim rang şi celebrităţi critice faţă de fostul preşedinte Lee Myung-Bak şi şefa de stat deja destituită Park Geun-Hye.


Citeşte şi: Justiţia spaniolă a dispus ARESTAREA a doi lideri separatişti catalani

Choo a fost plasat în arest pentru abuz de autoritate şi ingerinţă politică prin încălcarea regulamentului NIS, a anunţat Parchetul districtului central Seul, adăugând că va cere justiţiei un mandat de arestare pentru a oficializa arestarea lui.

El este de asemenea acuzat că a condus o campanie de defăimare împotriva primarului actual al Seulului, Park Won-Soon, personalitate de stânga ce a câştigat cu un scor zdrobitor în faţa unui candidat conservator în 2011.

După instalarea la putere a noului guvern condus de Moon Jae-In, în luna mai, NIS a iniţiat o campanie de ‘curăţenie’ în rândurile sale.