DISTRIBUIȚI
Axios

Şeful de cabinet al lui Donald Trump din timpul asaltului asupra Capitoliului, Mark Meadows, va coopera în ancheta asupra acestui atac, a anunţat, marţi, aşa-numita comisie parlamentară „6 ianuarie”, primul dintre colaboratorii fostului preşedinte american care a acceptat să depună mărturie, notează AFP, potrivit agerpres.

Mark Meadows a furnizat deja o serie de documente comisiei însărcinate să facă lumină asupra demersurilor şi acţiunilor fostului preşedinte şi ale consilierilor săi în cursul asaltului asupra Congresului, a anunţat parlamentarul democrat care o prezidează, Bennie Thompson.


Citeşte şi: FAA dezvăluie accidental peste 700 de zboruri anterioare necunoscute ale lui Jeffrey Epstein – Black News

Ultimul şef de cabinet al lui Donald Trump a refuzat iniţial să depună mărturie în faţa comisiei şi a risca să fie pus sub acuzare pentru aceasta. Steve Bannon, un fost aliat al omului de afaceri republican, a fost deja inculpat din acelaşi motiv şi riscă închisoarea.

Mark Meadows discută acum cu comisia „prin intermediul avocatului său”, a spus Bennie Thompson.

„El a furnizat documente comisiei şi va compărea în curând pentru o primă audiere”, a spus congresmanul într-un comunicat.

Pe 6 ianuarie, mii de partizani ai lui Donald Trump s-au deplasat spre sediul Congresului SUA, unde au pătruns cu forţa pentru a-i împiedica pe aleşii americani să certifice victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale.

Citeşte şi: Omicron a ajuns şi în America Latină! Brazilia a făcut anunţul! – Black News

Comisia parlamentară care anchetează asupra acestui asalt a audiat deja peste o sută de persoane şi creşte numărul de citaţii în anturajul lui Donald Trump.

Fostul preşedinte se arată frecvent indignat de activitatea comisiei, repetând acuzaţiile sale nefondate de fraudă la prezidenţialele din noiembrie 2020.