DISTRIBUIȚI
Alchetron

China a ascuns informaţii vitale despre epidemia provocată de coronavirus, acuză John Sawers, fost şef al serviciului britanic de informaţii externe MI6, citat de Reuters, potrivit agerpres. El a declarat miercuri că Beijingul trebuie să răspundă pentru secretizarea primelor informaţii.

Sawers, care a condus spionajul Regatului Unit din 2009 până în 2014, este de părere că nu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trebuie învinovăţită de dezinformare, ci China.


Citește și: SUA își SUSPENDĂ contribuția la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că va sista finanţarea OMS, deoarece organizaţia a promovat informaţiile falsificate de chinezi.

‘Există o furie profundă în America privind suferinţa care consideră ei că ne-a fost impusă tuturor de China, iar China se sustrage de la o mare parte din răspunderea pentru originea virusului, pentru eşecul combaterii iniţiale a acestuia’, a afirmat Sawers la BBC. ‘Serviciile secrete au rolul de a obţine informaţii care au fost ascunse de alte state şi alţi actori; a existat o scurtă perioadă, în decembrie şi ianuarie, când chinezii au ascuns într-adevăr asta de Occident’, a adăugat el. 

Citește și: Externele franceze îl convoacă pe ambasadorul chinez la Paris