DISTRIBUIȚI
Occupy Democrats

Fostul secretar de stat american şi şef al Statului major general Colin Powell a afirmat că va vota pentru candidatul democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, criticându-l dur pe preşedintele republican Donald Trump pentru ceea ce a calificat drept minciuni repetate ale Casei Albe, într-un interviu difuzat duminică de CNN, relatează dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Powell, care este republican, a apreciat că Trump „deviază” de la Constituţia SUA şi „devine periculos pentru democraţie şi pentru ţară”.


Citește și : Juan Guaido apare pe străzile Venezuelei în mai multe înregistrări video

„Nu-l pot susţine în niciun fel pe preşedintele Trump anul acesta”, a spus fostul secretar de stat.

El i-a îndemnat pe americani să nu voteze cu gândul la economie – un sector pe care alegătorii par a prefera să-l încredinţeze lui Trump -, ci pentru binele general al ţării.

„Minte şi scapă pentru că oamenii nu-l trag la răspundere”, a declarat Powell, într-un context în care şi o serie de republicani proeminenţi din Congres au semnalizat o distanţare de liderul de la Casa Albă.

Citește și : O nouă serie de proteste paşnice în majoritatea oraşelor din SUA

Între aceştia, este de remarcat cazul lui Jim Mattis, fost ministru al apărării al lui Trump, care săptămâna trecută a criticat făţiş faptul că şeful statului a folosit armata împotriva protestatarilor. „Donald Trump este primul preşedinte din viaţa mea care nu încearcă să unească poporul american şi nici măcar nu pretinde să încerce acest lucru. Încearcă chiar să ne divizeze”, a comentat Mattis.