DISTRIBUIȚI
Famous Biographies

Fostul rege spaniol Juan Carlos, aflat în exil în Emiratele Arabe Unite din august 2020, va merge în vizită în Spania pentru prima oară în aproape doi ani, a declarat un oficial spaniol, relatează dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

„Regele (fostul rege Juan Carlos) va fi aici în acest weekend. După aproape doi ani departe de noi, aceasta va fi o ocazie pentru a-i arăta afecţiunea pe care o simţim pentru el”, a declarat marţi primarul oraşului-port Sanxenxo din Galicia, Telmo Martin, pentru postul TVE.


Citește și : Putin: Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO nu este o problemă pentru Rusia

În urma scandalurilor şi dezvăluirilor despre viaţa sa fastuoasă, regele Juan Carlos, figura centrală a tranziţiei democratice din Spania după moartea dictatorului Francisco Franco în 1975, a fost constrâns să abdice în 2014 în favoarea fiului său Felipe al VI-lea.

Juan Carlos, în vârstă de 84 de ani, este suspectat că a concentrat o avere ocultă în străinătate, în special graţie relaţiilor sale apropiate cu monarhiile din zona Golfului. În pofida închiderii anchetelor judiciare care l-au vizat în Spania, Juan Carlos a ales să rămână la Abu Dhabi, unde s-a refugiat.

Fostul monarh va vizita Sanxenxo, în nordul regiunii Galicia, la sfârşitul acestei săptămâni pentru a participa la o regată (competiţie sportivă nautică).

„Nu ştiu dacă în calitate de spectator sau de participant, însă va fi aici”, a mai spus Martin.

Citește și : Germania menţine OBLIGATIVITATEA măştii în aeroporturi şi aeronave

Informaţia nu a fost încă confirmată de familia regală sau de guvernul spaniol.

Nu se ştie pentru moment dacă Juan Carlos se va întâlni cu fiul său, regele Felipe, la Madrid. Potrivit informaţiilor apărute în presă, regele Felipe fusese de acord să se întâlnească cu Juan Carlos cu ocazia următoarei sale vizite în Spania.