DISTRIBUIȚI

Fostul rege Constantin al II-lea al Greciei a fost spitalizat la Atena după ce a fost testat pozitiv la noul coronavirus, au informat luni mass-media locale citate de EFE, potrivit agerpres.

Fostul rege a fost internat sâmbătă şi deocamdată are simptome uşoare.


Citeşte şi: De ce unii oameni se tot îmbolnăvesc de Covid, iar alții rămân neatinşi de virus?

Potrivit informaţiilor apărute în presă, regele Constantin, în vârstă de 81 de ani, care se află internat la o unitate de terapie intensivă a Spitalului universitar Attikon, este vaccinat cu schema completă, iar starea lui de sănătate este bună.

În decembrie, fostul suveran a fost spitalizat pentru o pneumonie la spitalul privat Hygeia de Atena, dar s-a recuperat după câteva zile.

Nefiind vorba de un caz grav, niciun membru al familei regale din străinătate nu a venit să-l vadă, dar a fost vizitat de soţia sa, regina Anne-Marie, şi de fiul său Nicola, care locuiesc la Atena.

Deşi iniţial presa locală a vorbit iniţial despre o ischemie cerebrală, ulterior au rectificat şi au semnalat că este vorba de o pneumonie cu bronhoaspiraţie şi un edem pulmonar, neprovocat de coronavirus, cum s-ar putea presupune în plină pandemie de COVID-19.

În ultimii ani, sănătatea fostului monarh a fost delicată, după ce a suferit mai multe intervenţii pe inimă şi un atac cerebral în 2017, care l-au ţinut departe de evenimentele publice.

Citeşte şi: Fiica despotului din Kazahstan a fugit la Londra cu 300 de milioane de dolari – Black News

Cu toate acestea, el a asistat în octombrie anul trecut la nunta fiului său cel mic, Philippos, cu Nina Flohr, în cadrul primei nunţi regale celebrată la Atena din 1967.

După exilarea sa în străinătate, fostul rege Constantin a trăit mai întâi la Roma şi apoi la Londra, înainte de reîntoarcerea sa definitivă în Grecia în 2014.