DISTRIBUIȚI
histoiresroyales.fr

Fostul rege Albert al II-lea al Belgiei a recunoscut oficial că este tatăl biologic al lui Delphine Boel, o artistă în vârstă de 51 de ani, punând astfel capăt mai multor ani de speculații în acest sens, potrivit The Telegraph, transmite şi mediafax.

Fostul monarh în vârstă de 85 de ani a recunoscut că este tatăl biologic al lui Boel, după ce au fost devenit publice rezultatele testelor ADN pe care le-a făcut în decembrie 2019.


Citeşte şi: Doi arabi israelieni, inculpaţi pentru spionaj

Fostul rege, care a abdicat în 2013, a transmis într-un comunicat că a dorit „să pună capăt acestei proceduri dureroase, cu onoare și demnitate”.

În 2013, Boel a susținut public pentru prima dată faptul că Albert al II-lea este tatăl său. După ce a abdicat în favoarea fiului său, actualul rege Philippe nu a mai beneficiat de imunitate legală, iar Boel a reluat procedurile pentru a demonstra că acesta este tatăl ei.

Mama artistei este baroneasa Sybille de Selys Longchamps, o aristocrată belgiană căsătorită cu un industriaș bogat. Când Boel avea nouă ani, ea și mama sa s-au mutat în Marea Britanie. Boël a studiat în Marea Britanie și Elveția, apoi a făcut Facultatea de design și arte la Londra.

Citeşte şi: Americanii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în China

În același comunicat transmis presei, fostul monarh a mai spus că procedura de stabilire a paternității nu a respectat „viețile private” ale persoanelor implicate. Acesta a adăugat că există „argumente legale” pentru care faptul de a fi tată biologic nu înseamnă că el este „tată legal”.

În prezent, Boel, în calitate de fiică a lui Albert al II-lea, are dreptul să preia legal titlul de prințesă regală și să primească o parte din moștenire la moartea fostului monarh.