DISTRIBUIȚI
Business Line

Fostul premier indian Manmohan Singh a fost spitalizat la New Delhi după ce a acuzat dureri în piept, informează luni locală preluată de dpa, scrie agerpres.

Singh, în vârstă de 87 de ani, a fost internat la All India Institute of Medical Sciences, a declarat sub rezerva anonimatului un oficial al spitalului. Pacientul „este sub observaţie în centrul pentru afecţiuni cardio-toracice; este în stare stabilă”, a precizat sursa respectivă, fără a dezvălui diagnosticul.


Citește și : Franţa iese din izolare, dar multe restricţii rămân în vigoare

Citând surse medicale, postul NDTV susţine că Singh a avut „o reacţie febrilă la un medicament nou” şi a exclus „alte cauze ale febrei”. El este bolnav din martie, iar potrivit presei medicii i-au recomandat repaus permanent la pat.

Fostul prim-ministru, lider al partidului de opoziţie Congresul Naţional Indian, a condus guvernul Indiei timp de 10 ani în două mandate până în 2014, când Congresul a fost învins în alegeri de Bharatiya Janata, formaţiunea naţionalistă hindusă a actualului premier Narendra Modi. Cunoscut ca economist, Singh este considerat iniţiatorul liberalizării economice în anii 1990, când era ministru de finanţe.