DISTRIBUIȚI
CNN.com

Fostul preşedinte yemenit Ali Abdallah Saleh a fost ucis de rebelii houthi, a confirmat luni, pentru AFP, o reprezentantă a conducerii partidului său Congresul Popular General (CPG), Faika al-Sayyed, relatează agerpres .

‘El a murit ca un martir, apărând Republica’, a declarat această membră a Comitetului General al partidului, atribuind uciderea lui Saleh rebelilor houthi.


Postul de radio al Ministerului de Interne yemenit, controlat de rebeli houthi, a transmis luni că fostul preşedinte yemenit Ali Abdallah Saleh a fost ucis.

Citește și : UPDATE. Veste BOMBĂ din Yemen. Fostul preşedinte Ali Abdallah Saleh a fost UCIS – VIDEO

Înainte de aceasta, partidul lui Ali Abdallah Saleh dezminţea că liderul său a fost ucis şi a afirmat că el conduce în continuare forţele sale în luptele intense din Sanaa care s-au soldat în ultimele şase zile cu cel puţin 125 de morţi şi 238 de răniţi, potrivit Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Capitala yemenită este teatrul unor lupte între rebelii şiiţi houthi şi susţinătorii fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh, după ruperea alianţei între cele două părţi.

Războiul din Yemen s-a soldat până acum cu peste 8.750 de morţi de la intervenţia Riadului şi a aliaţilor săi, în martie 2015, în sprijinul guvernului refugiat în sudul ţării.