DISTRIBUIȚI

Lech Walesa, simbol al luptei împotriva regimului comunist în Polonia în anii ’80, a anunţat vineri că a fost depistat cu COVID-19, relatează AFP, potrivit agerpres

„M-am infectat. Nu-mi vine să cred”, a scris pe Facebook laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1983 şi fost preşedinte polonez, în prezent în vârstă de 78 de ani.


Citește și : Erdogan vrea să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina! După vizita anunţată la Kiev, liderul de la Ankara are în vedere ‘un popas’ la Moscova

În ciuda celor trei doze de vaccin, „în primul rând mă doare capul, în al doilea rând nu mai reuşesc să mă încălzesc, iar în al treilea rând mă simt ca şi cum mi se desprinde carnea de pe os”, a precizat Walesa.

„Ce să fac?”, şi-a încheiat el mesajul.

Fostul lider carismatic al mişcării sindicale Solidaritatea care a contribuit, în 1989, la căderea paşnică a regimului comunist în Polonia suferă în special de probleme cardiace.

Lucrând ca electrician pe şantierul naval din oraşul portuar Gdansk, Lech Walesa a contribuit la bulversarea blocului comunist preluând conducerea mişcării greviste a 17.000 de muncitori de pe şantierele navale în 1980.

Citește și : O nouă sub-variantă Omicron îi pune pe jar pe oamenii de ştiinţă