DISTRIBUIȚI
Reuters

Fostul preşedinte peruvian Alberto Fujimori, în vârstă de 83 de ani, care execută o pedeapsă cu închisoarea de 25 de ani, a fost transportat de urgenţă la spital, joi, pentru probleme cardiace, a declarat pentru AFP medicul său personal, relatează AFP, potrivit agerpres.   

”S-a decompensat în această dimineaţă şi a început să aibă o fibrilaţie atrială cu o aritmie mare, ceea ce ne-a determinat să-l transportăm la un centru de sănătate” aflat în imediata apropiere a închisorii unde execută o pedeapsă pentru corupţie şi crime împotriva umanităţii’, a declarat Alejandro Aguinaga, subliniind că starea lui Fujimori a fost de atunci ”stabilizată”.


Citește și: Marea Britanie îi sancţionează pe oligarhii ruşi Alişer Usmanov şi Igor Şuvalov

Potrivit medicului, fostul preşedinte (1990-2000) suferă din 2018 de fibrilaţie atrială pentru care a fost operat în octombrie.

Fiica lui, Keiko Fujimori, candidată în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2011, 2016 şi 2021, a declarat atunci că una dintre arterele inimii tatălui ei era ”înfundată în proporţie de 70%”.

Închis din 2007, Alberto Fujimori are probleme de sănătate recurente. Familia sa a cerut în repetate rânduri, fără succes, eliberarea sa din motive de sănătate.

Citește și : Macron şi-a anunţat oficial candidatura pentru un al doilea mandat de preşedinte al Franţei